Post na vodi-100% vegan (E-Knjiga)

1970 рсд

Trideset recepata osmišljenih tako da ispuni sve nutritivne normative kao i ukus. Vaš post više nikad neće biti isti, kao ni pogled na ishranu.

Sva jela supremljena na vodi i ne sadrže ni jedan sastojak životinjskog porekla. Pogodno za osobe koji su vegani ili žele jednostavno da isprate maksimalo religijski post. Takođe dodavanjem ribe, morskih podova ili ulja, ovu knjigu sa receptima možete da koristite kao osnovu za nastavak religijskog posta kad su takve namirnice po kalendaru dozvoljene.

Za razliku od drugih knjiga, ova nema podelu po kategorijama, dok su detaljani recepti, slike jela, količine namirnica i izračunate nutrivine vrednosti obavezan deo kako drugih tako i ovog priručnika.

Jela su bazirana na manjem sadržaju ugljenih hidrata, to ih čini idelanim obrokom za osobe sa insulinskom rezistenijom, pred dijabetesom, diajbetesom i za osobe bez navedenih problema koje jednostavno žele da se hrane zdravo.

Kategorija:

Opis

Post na vodi je viševekovna praksa čišćenja organizma od toksina. Ovaj način jela treba da ima svu benefit na organizam, što se u praksi pokazalo da nije baš tako. Ne pokrivam religionzi deo posta, isključivo sam fokusairan na nutritivni deo koji smatram da može da bude dosta bolji.

Uglavnom osobe koje se odluče na ovaj korak, usled ne poznavanja nutritivnih sposobnosti hrane umesto da leče organizam, još više ga opterete. Razlog tome je što većina kompletan post jede kuvani krompir, hleb i džem, posne kiflice i testa.

Takva hrana nije nutritivno bogata, zasitna sigurno ali prazna. Što znači da osoba ulazi u nutritivnu restrikciju gde dodatno opterećuje telo testima i šećerima koji uglavnom ne čine dobro po organizam. Pogotovo ako takav način isrhane traje po nekoliko nedelja.

Smatram da post na vodi treba da bude pročišćavanje duha i tela, tako da se organizam očisti od toksina, što znači da ga treba i lišiti ne potrebnog unosa šećera. Tako sam i odlučio da napravim knjigu kako bi što više doprineo nuritivni balans osobama koje se odluče da krenu ovim stopama.

Posavetovao sam se sa tri popa u tri različite crkve. Interesantno da sam od svakog popa u suštini dobio isti odgovor ali uz odeđene strožije ili lakše dozvole. Rečeno mi je da smeju rakovi ali ne i riba (što nisam iskoristio) u receptima, rečeno mi je da sme biljna pavlaka za kuvanje kao i kokosovo mleko, avokado i orašasti plodovi, masline ali ne i maslinovo ulje. Što u suštini je i jasno, ako ulje nije namenski ceđeno, dok biljka sadrži taj saastojak u svojoj prirodnoj formi onda je sve u redu.
Lično sam koristio u nekim receptima biljne pavlake za kuvanje koja jeste kombinacija biljnih mleka i masti, ali ako Vi ne želite da se sa tim igrate onda je kokosovo mleko odlična alternativa. Takođe sam koristio gusto kokosovo mleko iz konzerve, ponaša se indentično kao pavlaka za kuvanje.