Glikemijski indeks & Glikemijsko opterećenje (E-KNJIGA)

4850 рсд

Priručnik koji će obezbediti vaš nivo glukoze u sigurnom balansu bez oscilacija.

Lista od 600 namirnica, grupe proizvoda koje su prokrivene u priručniku su: Ulja-Masti, Meso i mesne prerađevine, Orašasti plodovi i semnke, Salatno i zeleno povrće, Skrobasto povrće i žitarice, Hlebovi – Testenine i brašna, Testenine (gotova jela), Pizza (gotove), Mlečni proizvodi, Nacionalna jela, Džemovi i marmelade, Nealkoholni napitci, Alkoholni napitci, Slatkiši.

Edukativno štivo sačinjeno od 12 strana teksta koje će rešiti sve vaše nedoumnice. Objašnjenje fizioloških funkcija tela, nutritivne potrebe i kombinovanje namirnica kako bi organizam dobio adekvatnu ishranu.  

Dodatno 36 recepata sa niskim glikemijskim indeksom. U receptima su uključena jela sa ili bez ugljenih hidrata kao primer kako kombinovati namirnice. Uz svaki recept su uključene kalorijske i nutritivne vrednosti obroka.

Kategorija:

Opis

Priručnik za Glikemijski indeks & Glikemijsko opterećenje
Priručnik će vam pomoći da bolje razumete glikemijski indeks (GI) i glikemijsko opterećenje (GO) namirnica. Ovaj sveobuhvatni priručnik pruža informacije o više od 600 različitih namirnica, zajedno sa njihovim GI i GO vrednostima. Bez obzira da li ste osoba koja pazi na unos šećera zbog insulinske rezistencije, dijabetesa ili jednostavno želite da se hranite zdravo i održite stabilan nivo energije tokom dana, ovaj priručnik će vam biti neprocenjiv alat.

Šta su Glikemijski indeks & Glikemijsko opterećenje?
Glikemijski indeks (GI) meri koliko brzo određena hrana podiže nivo šećera u krvi nakon konzumacije. Niži GI brojevi ukazuju na sporiji i stabilniji porast šećera u krvi, dok viši brojevi sugerišu obratno. Glikemijsko opterećenje (GO) je merilo koje ide korak dalje, uzimajući u obzir i količinu ugljenih hidrata u porciji hrane. Time se omogućava preciznija procena uticaja hrane na nivo šećera u krvi.

Sadržaj koji ćete naći u priručniku
Priručnik obuhvata širok spektar namirnica, čak 600, obuhvatajući sve klase namirnica kao što su voće, povrće, žitarice, meso, prerađevine, mlečne proizvode i još mnogo toga. Svaka namirnica je pažljivo istražena i navedena sa svojim GI i GO vrednostima. To vam omogućava da, dobro informisani, donesete pravilne odluke o svom jelovniku i prilagodite ga svojim potrebama.

Stručno štivo
Priručnik sadrži dvanaest strana teksta koji pokrivaju ulogu hrane i makronutrijenata za naš organizam. Saznaćete kako kombinovati namirnice da organizam dobije sve neophodne nutrijente, a da nema energetske oscilacije. Dodatno, kako sama priprema, odnosno termička obrada namirnica može da utiče na, kako glikemijski indeks i opterećenje, tako i na kvalitet, odnosno očuvanje nutrijenata. Takođe su uključene formule za izračunavanje glikemijskih vrednosti pojedinačnih namirnica, odnosno kompletnog obroka.

Recepti za zdravu ishranu
Osim informacija o namirnicama, priručnik sadrži 36 ukusnih recepata prilagođenih niskom GI i GO ishrani. Ovi recepti vam pomažu da uživate u ukusnim obrocima bez brige o nivou šećera u krvi. Od doručka do večere, pronaći ćete raznolikost recepata koji će zadovoljiti vaše ukuse i potrebe. Takođe, ukazuju na mogućnosti kombinacija namirnica tako da šećer u krvi ostane stabilan.
Bonus E-Book: Nutritivna tablica
Kao dodatak našem priručniku, dobijate i bonus E-Book koji sadrži nutritivnu tablicu sa preko 300+ namirnica. Ova tablica vam pomaže da brzo i lako proverite nutritivne vrednosti namirnica i donesete mudre izbore pri planiranju obroka.